cryptoclan klachten

Coinbase-oprichter rijdt crypto-boom naar Nasdaq-lijst

Het plan van Brian Armstrong om bitcoin toegankelijk te maken voor de massa heeft de waardering van zijn bedrijf enorm geholpen

 

Het succes van Brian Armstrong met Coinbase bevestigt zijn idee om cryptocurrencies voor iedereen toegankelijk te maken

Van alle manieren om rijk te worden van de cryptocurrency-boom, koos Brian Armstrong misschien wel de meest conservatieve.

 

Negen jaar na het oprichten van de meest populaire bestemming in de VS voor kopers van cryptocurrency, Coinbase, staat zijn beslissing op het punt zijn vruchten af ​​te werpen nu bitcoin nieuwe pieken bereikt.

 

 

Transacties tussen particuliere investeerders hebben Coinbase gewaardeerd op ongeveer $ 100 miljard. Tegen die prijzen zou de directe notering van het bedrijf op de Nasdaq-beurs de aandelen van Armstrong al deze maand kunnen omzetten in een belang van $ 14,8 miljard, zonder blokkades die normaal gesproken een onmiddellijke verkoop zouden verhinderen.

 

Voor Armstrong, een 38-jarige ingenieur, zou de meevaller zijn vastberadenheid rechtvaardigen om de complexe en uitdagend anti-establishment wereld van cryptocurrencies toegankelijk te maken voor de mainstream. Polkadot koers verwachting is gestegen.

 

Armstrong groeide op in San Jose, de grootste stad in Silicon Valley, en begon websites in HTML te coderen voor geld tijdens de dotcom-boom in de jaren ’90. “Zelfs op de middelbare school was ik die nerd die een boek over Java las”, herinnert hij zich in een interview.

 

Aan de Rice University in Houston, Texas, creëerden Armstrong en een kamergenoot University Tutors, een site die universiteitsstudenten koppelde aan ouders die op zoek waren naar extra academische hulp voor hun kinderen. Het telefoonnummer van het bedrijf is rechtstreeks verbonden met de kamer van de oprichters in hun woonschool, Lovett.

 

“Als we een feest of mensen hadden of zoiets, zouden we onze telefoons moeten loskoppelen”, zegt John Nelson, Armstrongs voormalige kamergenoot en mede-oprichter van University Tutors. Dogecoin voorspelling is positief.

 

Nelson zei dat ze ook een side-hustle begonnen die bars buiten de campus boekte voor college-clubevenementen, een laaddekking en een vermindering van de bar-tab. “Het waren behoorlijk populaire evenementen.” University Tutors verkochten uiteindelijk aan een onbekende koper voor 21 keer zijn inkomsten, zei Nelson, die nu CEO is van de e-commerce start-up Vroom Delivery.

 

 

Armstrongs senior jaarboek

Een paar jaar na zijn afstuderen in computerwetenschappen en economie, verhuisde Armstrong naar Argentinië, waar zijn ontmoetingen met hyperinflatie de zaden zaaiden voor interesse in zogenaamd inflatiebestendige cryptocurrencies.

 

In het verhaal van Armstrong kwam hij voor het eerst het witboek tegen waarin bitcoin werd uitgelegd terwijl hij thuis was bij zijn ouders voor de vakantie in 2010.

 

Zijn eerste bitcoin-onderneming, een portemonnee om de valuta op mobiele telefoons vast te houden, trok wat aandacht in technische kringen. Maar het ontwerp voor alleen mobiel maakte het onbetrouwbaar en zonder de rekenkracht die cloud computing-bedrijven goedkoop beschikbaar hadden gesteld voor websites.

 

“Ik realiseerde me het volgende: iemand zal hiervoor een echt ijzersterke clouddienst moeten maken, en dat is de toekomst”, herinnert Armstrong zich.

 

De vroege beslissingen die Coinbase en Brian namen, waren min of meer het tegenovergestelde van wat ik de bitcoin-wijsheid van die tijd zou noemen

 

Olaf Carlson-Wee

In 2012 verliet hij zijn baan bij de reisverhuursite Airbnb, waar hij een korte periode in het wereldwijde betalingsteam had gewerkt. Hij werkte samen met een Britse programmeur, Ben Reeves, en ging met het idee voor Coinbase de Y Combinator start-up accelerator binnen.

 

De nieuwe onderneming liep onmiddellijk in de problemen. Armstrong brak uit Reeves, deels vanwege een meningsverschil over de vraag of bitcoin-eigenaren in staat zouden moeten zijn om zoekgeraakte cryptocurrency “sleutels” te herstellen.

 

Armstrong was van mening dat Coinbase back-upkopieën zou moeten behouden, een beweging die de consensus in de ontluikende bitcoin-gemeenschap verzette, die zich verzette tegen het idee van gecentraliseerde gegevensopslag. Maar de beslissing maakte Coinbase vriendelijk voor beginners, van wie niet kon worden verwacht dat ze de lange wachtwoorden betrouwbaar zouden bijhouden.

 

“ De vroege beslissingen die Coinbase en Brian namen, waren min of meer het tegenovergestelde van wat ik de bitcoin-wijsheid van die tijd zou noemen ”, zegt Olaf Carlson-Wee, de derde werknemer van het bedrijf en hoofd van het cryptocurrency-fonds Polychain Capital. “Hij bouwde niet voor dat kleine publiek van 10.000 mensen.”

 

Sindsdien heeft Armstrong Coinbase uitgegroeid tot de dominante in de VS gevestigde cryptocurrency-uitwisseling, door een gebruiksvriendelijke service te bieden en de beveiligingsproblemen en regelgevingshoofdpijn te vermijden die zijn rivalen hebben geteisterd.

 

Maar de openbare lijst van Coinbaseing papierwerk bracht verschillende onderzoeken naar het bedrijf aan het licht, naast een litanie van risicofactoren. Coinbase zei ook dat het momenteel betrokken is bij rechtszaken die voortvloeien uit de activiteiten van Armstrong buiten het bedrijf, zonder aanvullende details bekend te maken.

 

Voormalige medewerkers van Coinbase en mensen die Armstrong kennen, omschrijven hem als een stoïcijnse leider wiens gemoedstoestand zelden fluctueert met de ups en downs van cryptocurrency-markten.

 

Het op vergoedingen gebaseerde bedrijfsmodel van het bedrijf heeft tijdens de recente hausse aanzienlijke winsten gegenereerd en vorig jaar meer dan $ 320 miljoen binnengehaald. Maar een mildere cryptocurrency-markt een jaar eerder resulteerde in meer dan $ 30 miljoen aan verliezen.

 

“Hij was altijd een soort van dezelfde consistente, gelijkmatige, rustige man”, zegt Dalton Caldwell, een algemeen directeur bij Y Combinator.

 

Medewerkers van Coinbase hebben vorig jaar Armstrongs vastberadenheid getest nadat hij traag leek te reageren op de Black Lives Matter-beweging, waardoor klachten ontstonden over de behandeling van zwarte arbeiders bij het bedrijf.

 

Armstrong reageerde op het vroege tumult met een blogpost waarin hij verklaarde dat Coinbase een “missiegericht bedrijf” was met een “apolitieke cultuur”. Het bedrijf nodigde ontevreden werknemers uit om te vertrekken met een ontslagvergoeding. Ongeveer 5 procent nam het aanbod aan.

 

Elders in het Coinbase-netwerk heeft de notering dierengeesten geïnspireerd en nieuwe fondsen beloofd voor werknemers en andere vroege aandeelhouders om in nieuwe ondernemingen te werken. “We gaan de crypto Elon Musk hebben”, zegt Linda Xie, oprichter van cryptocurrency-fonds Scalar Capital en een voormalige werknemer van Coinbase.

 

Met zijn eigen geld heeft Armstrong een wetenschappelijke onderzoekssite opgericht, ResearchHub, gemodelleerd naar de coderepository GitHub. Hij heeft ook de Giving Pledge ondertekend en een liefdadigheidsorganisatie opgericht, GiveCrypto, voor het doen van directe donaties in digitale activa. In meer dan twee jaar tijd heeft de non-profitorganisatie $ 4 miljoen aan donaties aangekondigd voor haar doel om een ​​fonds van $ 1 miljard te creëren.

 

Mensen die Armstrong kennen, verwerpen het idee dat hij zal worden afgeleid door rijkdom of zal afwijken van zijn doelstellingen voor Coinbase.

 

“Brian zal er zijn, of het bedrijf nu een biljoen dollar waard is of op de een of andere manier uitkomt op nul dollar”, zegt Dan Romero, een vroege Coinbase-medewerker en angel-investeerder. “Hij zal er de hele tijd zijn.”