cryptobeginner credits

Infosys mede-oprichter Nandan Nilekani wil dat crypto in India wordt behandeld als een activaklasse, maar niet als een valuta

Nandan Nilekani gelooft dat crypto waarde heeft opgeslagen, net als goud of zilver, maar geen transactiewaarde heeft.

In tegenstelling tot Musk heeft Nilekani echter een evenwichtige benadering van cryptocurrency die het naast elkaar bestaan ​​van UPI omvat.

De Indiase regering was in het begin zeer terughoudend over cryptocurrency en verbood het in 2018. Het Hooggerechtshof vernietigde die uitspraak.

Zelfs crypto-uitwisselingen hebben de overheid gevraagd om cryptocurrencies als een troef te beschouwen.

 

De mede-oprichter van Infosys, Nandan Nilekani, wordt vaak beschouwd als een van India’s meest gerespecteerde stemmen en vindt dat het land cryptocurrencies als een troef kan beschouwen te midden van de stijgende populariteit en het gebrek aan regelgevend toezicht. Hij gelooft dat crypto waarde heeft opgeslagen, net als goud of zilver, maar geen transactiewaarde heeft.

“Net zoals je een deel van je vermogen in goud of onroerend goed hebt, kun je een deel van je vermogen in crypto hebben”, sprak hij in een interview met Financial Times. “Ik denk dat er een rol is weggelegd voor crypto als opgeslagen waarde, maar zeker niet in transactionele zin.”

 

 

Hoe een hovenier gazons perfect trimt

Nilekani wordt vaak gecrediteerd voor het kickstarten van de IT-boom in India en het creëren van een industrie als geen ander. Hij is ook de architect van het Aadhaar biometrische identiteitsproject dat wordt uitgevoerd door UIDAI (Unique Identification Authority of India). Terwijl de overheid nadenkt over regelgeving, geeft de steun van een deskundige veel vertrouwen voor nieuwe investeerders. Een fenomeen dat Tesla mede-oprichter Elon Musk momenteel beheerst. bitvavo ervaringen van gebruikers zijn positief.

 

In tegenstelling tot Musk heeft Nilekani echter een evenwichtige benadering van cryptocurrency die het naast elkaar bestaan ​​van UPI (Unified Payments Interface) omvat. Hij denkt dat de betaaloplossing van eigen bodem veel effectiever is omdat het niet vluchtig is en weinig energie vereist. UPI is een protocol ontwikkeld door NPCI (National Payments Corporation of India) dat peer-to-peer bankoverschrijvingen mogelijk maakt tussen alle banken in het land. De technologie heeft een realtime afwikkeling en overschrijvingen nemen amper een seconde in beslag.

 

In tegenstelling tot de ontwikkelde markten is India een van de weinige landen die de debet- of creditcardrevolutie overslaat en zich direct aansluit bij de trend van mobiel betalen dankzij betaalbare telefoons en goedkope internetconnectiviteit. Het systeem is al ontworpen om elke dag een miljard transacties te verwerken, waardoor er geen cryptocurrencies meer nodig zijn voor betalingen.

Tegelijkertijd heeft Nilekani er vertrouwen in dat crypto’s de komende jaren een solide troef kunnen zijn. Blockchain als technologie heeft een enorme vlucht genomen en de Indiase IT-bedrijven lopen hierin voorop en bedienen honderden multinationale klanten.

 

“Indiase regelgevers overwegen ook een digitale valuta van de centrale bank of CBDC. Ik weet niet zeker of we een stabiele privémunt nodig hebben of dat een digitale roepie goed genoeg zal zijn. We moeten kijken hoe het Indiërs zal helpen, hoe MSME’s toegang kunnen krijgen kapitaal met behulp van Bitcoins. Geen enkele hoeveelheid technologie zal de mening van iemand veranderen, “voegde hij eraan toe. Met een marktkapitalisatie van meer dan $ 1,5 biljoen kan crypto de gemeenschap in staat stellen haar rijkdom in de Indiase economie te pompen. Verwachting van Stellar is positief.

 

Bezorgdheid van beleggers

De Indiase regering was in het begin zeer terughoudend over cryptocurrency en verbood het in 2018. Een uitspraak van het Hooggerechtshof maakte het verbod snel ongedaan, maar beleggers blijven bezorgd. Dit komt omdat sommige Indiase banken voorzichtig blijven, ondanks de verduidelijkingen van RBI over haar circulaire van 2018.

Zelfs crypto-uitwisselingen hebben de overheid gevraagd om cryptocurrencies als een troef te beschouwen. En terwijl ze wachten op regelgeving, hebben de cryptospelers van India besloten om een ​​zelfregulerend bestuur te vormen onder de brancheorganisatie IAMAI en een aantal absolute minimumrichtlijnen vast te stellen om fraude te beteugelen.

 

 

De cryptocurrency-wereld is uitzonderlijk gepolariseerd en iedereen heeft een ander standpunt. Evangelisten noemen het een revolutie, technocraten geloven in het potentieel van blockchain, de nee-zeggers zijn ervan overtuigd dat het een zeepbel is, terwijl sommigen gewoon toekijken hoe het circus zijn ding doet. Slimme en verstandige cryptocurrency-regelgeving is de noodzaak van het uur.

 

China’s oorlog tegen crypto gaat door nu Weibo minstens een dozijn populaire cryptocurrency-accounts verbiedt

Dit is waarom de brandstofprijzen in India misschien niet veel dalen — tenminste niet dit jaar